Back to top

La nova carretera entre Almoster i la Selva "és segura i sostenible"

Satisfacció d'alcaldes i veïns de la Selva del Camp i Almoster un cop inaugurada la carretera que uneix les dues poblacions. D'aquesta manera es posa punt i final a una reivindicació històrica.

Després de més de 20 anys de reivindicacions, la carretera T-3231, entre Almoster i la Selva del Camp, ja és una realitat. Tot i que es va obrir al trànsit el passat més d'agost, la inauguració oficial s'ha fet aquest dissabte. Les obres han suposat la millora del traçat i de la seguretat viària, tant per als vehicles com per als  ciclistes i vianants, que circulen pel vial de servei.

carril bici a la carretera entre selva i almoster

Uns 1.600 vehicles diaris

Es tracta d'una carretera força transitada, amb prop de 1.600 vehicles diaris, que a més de millorar la connectivitat entre la Selva del Camp i Almoster, també dona servei a les urbanitzacions properes de Castellmoster, el Picarany i el Puig, i a la localitat de Castellvell. 

El projecte s'ha basat en dues màximes: augmentar la seguretat viària i fer una mobilitat més sostenible. Les obres han inclòs convertir part de l'antiga calçada en una pista per a ciclistes i vianants.

Des d'Almoster celebren que els treballs de millora han inclòs la construcció d'una variant que els ha permès reduir el trànsit rodat per l'interior de la població.

Les obres de millora s'han fet al llarg de 3'7 quilòmetres i han suposat l'eixamplament de la carretera fins als 8 metres, 6 ocupats per la calçada i 2 pels vorals. El projecte ha tingut un cost de 5 milions d'euros que han anat a càrrec de la Diputació de Tarragona.

L'acte inaugural ha estat encapçalat per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i ha comptat amb la participació dels alcaldes d'Almoster, Àngel Xifré, i de la Selva del Camp, Josep Masdeu.

Paraules clau:

Notícies relacionades