Back to top

La nova carretera d'Almoster a la Selva s'inaugurarà a l'agost

La via, que ha aixecat molta polèmica, havia d'estar enllestida el mes de maig. De moment es pot circular per un tram del nou traçat.

Si tot va com està previst, la nova carretera que unirà Almoster i la Selva del Camp serà plenament operativa a partir del mes d'agost. A hores d'ara, de fet, ja es pot circular amb tota normalitat per un tram de la via, el que va des de la rotonda d'accés a la Selva del Camp fins al revolt de l'antiga carretera, just abans d'entrar a Almoster. El total del traçat, però, que havia d'inaugurar-se el mes de maig, no estarà a punt fins d'aquí a unes setmanes. 

És el que ha assegurat a Canal Reus Àngel Xifré, l'alcalde d'Almoster, que assegura que és una infraestructura imprescindible per als veïns del municipi: "Molts ciutadans d'Almoster fan ús dels serveis de la Selva del Camp, com el CAP o l'institut i actualment, la carretera era estreta i perillosa. Amb la nova via es reduirà el temps del trajecte i es millorarà la seguretat". 

Una via integrada

Després d'anys de planificació i després d'un any i tres mesos d'obres, finalment, la carretera que unirà Almoster i la Selva entrarà en funcionament les properes setmanes. Es tracta d'una via que des d'Almoster sempre han defensat que és indispensable i que ha de permetre millorar la mobilitat i evitar accidents en un traçat pel qual passen cada dia més de 1.500 vehicles.

Xifré aplana les crítiques que ha rebut la nova carretera assegurant que està integrada i que es mantindrà un vial de servei per poder anar-hi a peu o en bicicleta: "S'ha mantingut el vial de servei que permetrà les activitats d'oci. A més, circulant per la carretera es pot veure que està plenament integrada a l'entorn". La carretera, de 3 quilòmetres d'allargada, haurà costat més de 3 milions d'euros en unes obres emmarcades en les actuacions de la Diputació de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades