Back to top

La nova estratègia de proximitat de la Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana col·labora amb les entitats veïnals per millorar el programa de proximitat
veins

La regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vàzquez, s'ha reunit aquest dimecres, 22 de gener amb els representants de les associacions de veïns de Reus per valorar el nou programa de proximitat que recentment ha posar en marxa la Guàrdia Urbana de Reus. La reunió ha servit per fer un balanç de la feina feta i per debatre la introducció de possibles millores, a partir de la participació i la col·laboració amb els representants veïnals.

L’estadística dels fets més comuns sorgits en els contactes és la següent:

  • 35%, Molèsties veïnals 
  • 15%, Consum d’alcohol i substàncies estupefaents a la via pública.
  • 15%, Ocupacions il·legal i problemàtiques ocasionades pels ocupes.
  • 13%, Inseguretat Ciutadana 
  • 12%, Mobilitat 
  • 10%, Altres 

L’objectiu de la nova estratègia de proximitat de la Guàrdia Urbana és fer un mínim d’una reunió al mes amb els representants veïnals de cada una de les 48 zones policials amb què el cos municipal de seguretat té estructurada la ciutat.

La reunions del nou dispositiu de proximitat es porten a terme amb un grup de dos sergents i 12 caporals. Els caporals tenen assignats 4 barris cada un, d’aquesta manera els guàrdies són referents per a les associacions i treballen les problemàtiques existents mensualment.

La nova estratègia de proximitat complementa el servei de patrullatge que continua fent la Guàrdia Urbana. El nou dispositiu reforça el compromís del cos policial amb la proximitat, i se suma a mesures vigents i que es mantenen.