Back to top

La nova Facultat de Medicina de la URV podria costar 80 milions d'euros

Un edifici que l'estudi previ preveu dividir en quatre mòduls que ocuparan uns 35.000 m² i que estarien connectats entre ells per diversos patis interiors als quals es podrà accedir des del carrer.

Nou pas endavant pel trasllat de la facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili del centre de Reus al Campus Bellissens. L'Ajuntament de Reus ha entregat a la URV l'estudi previ de què ha de ser la nova facultat de Medicina al campus de Bellissens. Un nou edifici situat entre l'actual Facultat d'Econòmiques i el centre Eurecat en Nutrició i Salut, que s'estima entre 60 i 80 milions d'euros i que completaria el hub sanitari amb l'Hospital Universitari Sant Joan i l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili.

L'estudi preveu dividir la nova facultat en quatre mòduls que ocuparan uns 35.000 m² i que estarien connectats entre ells per diversos patis interiors als quals es podrà accedir des del carrer. Tot plegat amb l'objectiu de facilitar el pas dels vianants que provinguin de la zona de Mas Iglesias i la nova estació de Bellissens, creant un pas natural cap a l'Hospital.

facultat medicina urv


L'estudi previ també contempla un espai sense edificació hipotètica que, en un futur, podria acollir el nou CRAI, la biblioteca en l'àmbit universitari de la URV, i també una nova plaça, que ha de ser el cor del futur campus. Tot plegat ha de permetre que la relació entre la recerca, la formació i l'atenció sanitària sigui molt més cohesionada.

El rector ha reconegut que aquest és el darrer gran pas que li queda a la URV pel seu desplegament territorial. Ara, amb l'estudi previ sobre la taula, universitat i Ajuntament es posen en marxa a la recerca de finançament, tant en l'àmbit europeu, com l'estatal i l'autonòmic.

facultat medicina urv

Paraules clau:

Notícies relacionades