Back to top

La nova Facultat de Medicina, pendent del fons FEDER

El trasllat de la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili al Campus Bellissens continua en peu. La rectora de l'entitat ha assegurat a Canal Reus que estan treballant conjuntament amb l'Ajuntament reusenc per elaborar la documentació necessària i optar a ajudes econòmiques FEDER.
Imatge de l'actual facultat de medicina

La Universitat Rovira i Virgili manté la voluntat de traslladar la Facultat de Medicina, situada al centre de Reus, fins al Campus Bellissens. La recent rectora, Maria José Figueras, ha avançat que estan treballant amb l'Ajuntament reusenc per optar a les ajudes FEDER, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Universitat i consistori estan treballant en el disseny de la nova estructura de la facultat amb un avantprojecte que els ha de permetre optar aquestes subvencions europees. 'Estem pendent que surti una ajuda FEDER i podríem nuclear al futura facultat al voltant de la recerca i reformular l'estabulari que tenim actualment', ha defensat la rectora.

Un procés al qual l'Ajuntament hi dóna suport, tot i que recorden que es tracta d'un projecte a mitjà termini. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, ha detallat que 'diria que estem fent tasques preliminars, la facultat té un projecte que ens agrada, però és un treball a anys vista'.

D'altra banda, des de la Universitat són conscients que aquest projecte també haurà de rebre el suport de la Generalitat i caldrà fer un Pla d'Infraestructures. De fet, el projecte de reduir les distàncies entre la facultat i l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus va quedar apartar amb l'arribada de la crisi econòmica. Una situació que es podria revertir amb injeccions econòmiques.  

Paraules clau: