Back to top

La nova Llei de Barris Verds vol arribar a Reus

La nova Llei de Barris Verds ha estat presentada per Catalunya en Comú al barri Fortuny per a conscienciar de la importància del projecte de llei que afectarà els barris i ciutats arreu de Catalunya.

El grup parlamentari de Catalunya en Comú va començar fa unes setmanes una campanya d'informació de la nova Llei de Barris Verds que va estar registrada fa uns mesos al Parlament de Catalunya. La iniciativa busca millorar la condició dels barris més humils així com la qualitat de vida de les persones que hi viuen. En Jordi Jordan ha escollit el barri  Fortuny de Reus de forma simbòlica per presentar el pla d'ajut. Un pla que té com a objectius principals "lluitar contra les desigualtats, treballar per l'equitat de tots els barris i afrontar els reptes de la transició ecològica i energètica".

Una llei per a tothom

La Llei de Barris Verds està inspirada en la que va dur a terme el president Maragall el 2004. La nova proposta busca actualitzar l'anterior amb l'objectiu d'adaptar-se als nous reptes que han sorgit aquests darrers anys: "Prendre una mirada de gènere en totes les polítiques urbanístiques [...] que totes les accions que es facin amb relació a la via pública tinguin en compte la visió de les dones. Per una altra banda, també una visió generacional, de les persones grans dels nens i nenes... i que d'aquesta forma tinguem uns barris que compten amb el conjunt de la ciutadania" , apunta Jordi Jordan.

El grup parlamentari espera que finalment es pugui aprovar la llei, la qual s'està tramitant en aquests moments al Parlament de Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades