Back to top

La "nova normalitat" podria arribar entre 6 i 8 setmanes

Així ho ha confirmat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una roda de premsa, en què s'han explicat les 4 fases del desconfinament.
pedro sanchez

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts, 28 d'abril, les mesures de desconfinament que s'aplicaran al conjunt de l'estat per sortir de la crisi provocada pel coronavirus.

Segons el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest pla serà "gradual, asimètric i coordinat" i es portarà a terme a través de 4 fases.

Fase 0: a partir del 4 de maig

L'anomenada com a fase 0 entrarà en vigor el pròxim 4 de maig, moment en què podran obrir alguns locals. Això sí, els clients hauran de concertar cita prèvia i apropar-se al local de manera individual.

Fase 1: a partir de l'11 de maig

En la fase 1, a partir de l'11 de maig, podrà començar a obrir el petit comerç. Tanmateix, es permetrà l'obertura de les terrasses, amb un 30% de capacitat.

Fase 2: a finals de maig

A partir de la fase 2, es permetrà obrir un terç de l'aforament de l'espai interior dels locals. Durant aquesta fase, també es podran fer espectacles en llocs tancats amb menys de 50 persones i, a l'aire lliure, si són menys de 400 persones i totes elles assegudes.

Fase 3: a partir del juny

Amb la tercera i última fase abans de la "nova normalitat" es flexibilitzarà la mobilitat, però amb l'ús de mascaretes i una distància mínima de dos metres entre persones.

En definitiva, el pla de desescalada podria durar entre 6 i 8 setmanes, el que significa que cada fase durarà, com a mínim, dues setmanes.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades