Back to top

La nova piscina costarà 2,2 milions d'euros anuals a l'empresa que la gestioni

La nova piscina pública de Reus tindrà un cost de 2,2 milions d'euros anuals. El contracte s'allarga a trenta-vuit anys i té un valor estimat de 82 milions d'euros.

La concessió d'obra del nou Centre Aquàtic i de Fitness que s'ha de situar a la zona sud de Reus, al costat del Pavelló Olímpic Municipal, ja ha sortit a licitació pública. El contracte s'allarga a 38 anys i té un valor estimat de 82 milions d'euros, uns 2,2 milions d'euros anuals. El consistori creu que el cost total de les obres pujarà als 8 milions d'euros, dels quals 1,4 provenen de l'Ajuntament. Els treballs de construcció s'estima que durin entre 22 i 30 mesos, un cop es formalitzi el contracte i es preveu que el projecte es podrà mantenir amb uns 4000 abonats mensuals.

Un projecte que no és ben rebut

El projecte ja va aixecar polseguera des del moment en què va ser presentat. Les dimensions, els alts preus, l'impacte ambiental i la gestió privada són alguns dels motius pels quals l'oposició es va oposar a la idea, una iniciativa que s'està gestant des de finals del 2018.

Les crítiques al projecte no han vingut només de l'oposició, sinó també dels dos principals clubs de la ciutat. Tant el Reus Deportiu com el Club Natació Reus Ploms consideren que ara no és el moment de realitzar una inversió d'aquestes característiques que, a més a més, fomentarà la competència directa i deslleial amb les entitats centenàries i tampoc entenen els preus i el nombre de socis que va anunciar l'Ajuntament.

Paraules clau:

Notícies relacionades