Back to top

La nova ruta 'Reus 1900' ret homenatge a l'arquitecte Caselles

Reus renova la seva històrica Ruta Modernista amb 'Reus 1900', una nova versió de visites guiades teatralitzades que es realitzaran de forma estable tots els dissabtes a partir del proper 9 de juny. L'objectiu és apropar el patrimoni modernista i retre un especial homenatge a l'arquitecte reusenc Pere Caselles.
Reus renova la seva històrica Ruta Modernista amb 'Reus 1900', una nova versió de visites guiades teatralitzades

El patrimoni modernista es recupera amb ‘Reus 1900’, un nou cicle de visites guiades i dinamitzades pels carrers de la ciutat que es realitzaran de forma estable tots els dissabtes a partir del proper 9 de juny. L’objectiu és renovar la històrica Ruta Modernista, que ja fa vint anys que està programada a la ciutat i donar-li un aire més modern, fresc i actualitzat. La representant de Còdol Educació Montserrat Adzeries, remarca que cal "buscar aquell equilibri d'ingredients que fes que aquesta ruta, després de 20 anys, ressorgís com una ruta innovadora, lúdica, atractiva, amb un plantejament modern i, per tant, buscant tots aquells elements de gaudi i d'emoció".

El recorregut tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja i s'iniciarà a dos quarts de dotze a les portes de la Casa Rull. Els visitants podran passejar-se pels carrers de la ciutat i aturar-se en espais emblemàtics, com l'Escola Prat de la Riba, la Plaça Prim i el carrer Monterols per acabar a les portes de la Casa Navàs a la plaça del Mercadal. Tota aquesta ruta estarà amenitzada a càrrec de Còdol Educació, que proposarà enigmes als visitants i actuacions teatrals. Aquesta nova proposta s'emmarca en l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, així com també en l'Any Caselles, dedicat a l'arquitecte reusenc Pere Caselles, una de les figures més destacades del patrimoni modernista de la ciutat. "El visitant podrà descobrir els edificis que va projectar per la ciutat, que no són pocs, Pere Caelles, sense perdre de vista els grans noms vinculats a la història del Modernisme de la nostra ciutat, del nostre país i també a nivell internacional, com poden ser Domènech i Montaner i, fins i tot, el record del geni Antoni Gaudí", ha dit la regidora del Projecció de Ciutat a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Caelles.

‘Reus 1900’ és una proposta innovadora que parteix d’un itinerari turístic ja consolidat a la ciutat que s’actualitza per respondre a la demanda actual de tenir una ruta fixa que combini continguts rigorosos amb un format lúdic i atractiu.

Paraules clau: