Back to top

La novel·la negra, la gran protagonista de l'estiu

Els reusencs no deixen de banda la lectura a l'estiu, i el gènere que triomfa és la novel•la negra. No obstant, el públic juvenil es dedica a una lectura més romàntica, amb novel•les basades en els films que triomfen.
galatea

La venda de llibres ha superat les expectatives dels llibreters de Reus aquest estiu. Els títols que estan al capdavant de les vendes i els més recomanats són "Novel·la" del català Pol Beckmann, "Los Asquerosos", una novel·la divertida i original que porta al lector a reflexionar sobre la societat en què viu i "Largo pétalo de mar", una història de dos barcelonins. 

Entre adults el gènere que ha agafat més força durant l'estiu és la novel·la negra. No obstant això, i pel que fa als joves, la novel·la romàntica juvenil està vivint la seva època daurada.

El públic recorre a les biblioteques a la recerca dels grans títols per gaudir durant les vacances. Escullen així entre un gran ventall d'obres de diferents gèneres. Els títols més sol·licitats han estat "La Gàbia d'Or", un thriller sobre l'alta societat, o "Berenar sota les moreres" de Maria Lluïsa Amorós, entre d'altres.  D'altra banda, el públic infantil segueix apostant pel còmic. Tanmateix, les biblioteques municipals estan satisfets de la consolidació de les activitats que s'han organitzat per tal de fomentar la lectura.

Paraules clau: