Back to top

La PAC contempla una sèrie de mesures per al sector agrari

Així ho ha assegurat el cap d'unitat adjunt de la direcció general d'Agricultura de la Unió Europea, Ricard Ramon, en una nova edició del cicle de conferències 'Dilluns Cambra'.
Ricard Ramon de la PAC

Posar sobre la taula els reptes que té l'agricultura i el sector alimentari a la Unió Europea, actualment, i proposar-ne solucions. Aquest ha estat l'objectiu de la conferència que el cap d’unitat adjunt de la direcció general d'Agricultura de la Unió Europea, Ricard Ramon, ha exposat a la Cambra de Comerç en una nova edició del cicle de conferències 'Dilluns Cambra'.

En aquest sentit, Ramon ha assegurat que la valorització del producte agrari és un dels punts clau a tenir en compte per al futur del sector.

Un nou concepte: agricultor genuí

En qualsevol cas, des de la Comissió Europea saben que la situació a la qual s'enfronta l'agricultura és complexa. Per aquest motiu, Ramon assegura que es requereixen respostes per part de totes les administracions competents i també per part del mateix sector.

En aquest sentit, es vol començar a treballar en un nou concepte: el d'agricultor genuí. "En el futur, cada estat membre haurà d'establir aquesta definició per afinar millor qui rep els ajuts i qui els necessita", explica Ricard Ramon. 

La problemàtica del relleu generacional

Un altre dels problemes de l'agricultura és la manca de relleu generacional. Un aspecte sobre el qual Ramon assegura que des de la PAC augmentaran els ajuts per als joves pagesos.

Paraules clau:

Notícies relacionades