Back to top

La pancarta a favor de l'alliberament dels presos polítics té les hores comptades

El plenari del consistori de Cambrils ha aprovat la retirada de la pancarta que llueix a la façana de la casa de la vila i on es demana la llibertat dels presos polítics. La proposta, que ha portat al ple la formació de Ciutadans, no ha estat l'única polèmica d'aquesta sessió.
La pancarta pels presos polítics a la façana de l'Ajuntament de Cambrils té les hores comptades

La sala de plens de Cambrils ha tornat a convertir-se en un polvorí en la sessió celebrada aquest divendres. Les mocions han estat la metxa d'una polèmica que s'ha centrat bàsicament en la qüestió nacional. Després de tres intents previs per part dels Partit Popular en primera instància i Ciutadans en la resta d'ocasions, s'ha aprovat una moció presentada per Ciutadans en què s'insta a retirar la pancarta que demana l'alliberament dels presos polítics i que està ubicada a la façana a l'ajuntament de Cambrils . El document ha comptat amb el suport d'onze vots favorables i deu en contra. Durant el debat d'aquest text, poc menys d'una desena de persones han mostrat banderes d'Aragó, Espanya i Tabàrnia. 

D'altra banda, arran de la publicació a les xarxes socials on s'utilitzava el terme 'pumas' en referència a la comunitat aragonesa per part del regidor de Joventut, Eduard Pellicer, el PP en primer lloc ha presentat un text per demanar respecte envers els veïns d'aquesta comunitat. Es tracta d'una moció que ha provocat l'enganxada entre els populars i Ciutadans, que ha acusat l'acció de donar peu a la resta de formacions a 'blanquejar', diuen, el seu posicionament. Imanol Rico, portaveu de C's, ha criticat que el PP no ha comptat amb el seu criteri per redactar la moció.

Just després que Pellicer reiterés les disculpes respecte la seva actuació, la moció ha vist la llum verda. En la mateixa línia, Ciutadans ha reclamat la creació d'una jornada cultural dedicada a l'Aragó en una altra moció. La regidora de la formació taronja, Patricia de Miguel, ha explicat que la seva intenció era la de proposar una diada de caràcter anual, que se celebrés sempre en la mateixa data. Més enllà d'aquest detall, ha instat en convidar a les autoritats aragonesos, així com les associacions aragoneses presents al territori. 

La manera com s'ha introduït el text però, no ha agradat gens a l'oposició, ja que la formació taronja ha fet referència a la víctima mortal de la matinada del 17 d'agost a Cambrils i el comentari a Facebook per part d'Eduard Pellicer per justificar aquesta jornada cultural que suggerien que se celebrés aquest estiu i que comptés amb conferències, presentacions de llibres i ballades de jotes. Alguns dels polítics presents l'han titllat d'oportunista, com és el cas de l’Assemblea de Cambrils o la regidora no adscrita Cinta Ballesté. D’altres, per considerar-la que no garantia l’objectiu de vetllar pel respecte envers els aragonesos, hi ha votat també en contra. És el cas del partit socialista.

Davant d'aquesta situació l'oposició ha proposat modificar la moció i apostar per una jornada dedicada al turisme en general, per evitar greuges comparatius amb d'altres nacionalitats. Ciutadans per la seva part, s'ha negat a modificar el document i per aquest motiu, la moció no ha prosperat i ha topat amb els vots en contra de la resta de formacions.

El ple s'ha donat per tancat cinc hores més tard des del seu inici i durant la seva celebració, també s'han debatut temes com la demanda de la reducció de la ràtio a les aules de parvulari, així com la demanda d'una ampliació de la platja per a gossos que finalment no ha vist la llum més enllà d'arrencar el compromís del govern en adequar mínimament la zona l'abans possible.

Paraules clau:

Notícies relacionades