Back to top

La pancarta llibertat presos polítics no és mou de l'ajuntament de Cambrils

El vot de qualitat de l'alcaldessa de Cambrils ha permès rebutjar la moció de Ciutadans. Es tracta de la segona moció que el grup municipal presenta i no prospera. La moció pretenia retirar qualsevol símbol dels espais públic.
La pancarta llibertat presos polític no és mou de l'ajuntament de Cambrils

La moció de Ciutadans per retirar la pancarta de "Llibertat presos polítics" no ha prosperat. Els socialistes s'han desmarcat de la posició del govern i hi han votat a favor, així com també els populars, el portaveu del el Nou Moviment Ciutadà i el regidor no adscrit Santi Gámez. El resultat de la votació ha estat d'empat, perquè la regidora no adscrita Encarni Bello no hi era present.

Així, l'alcaldessa Camí Mendoza ha estat determinant en la votació i fent ús del vot de qualitat ha permès rebutjar la moció que pretenia regular i retirar qualsevol element o símbol als espais públics. Els del partit taronja ja havien presentat la mateixa moció el mes de novembre passat. En la sessió extraordinària d'aquest divendres s'ha repetit la mateix guió.

La pancarta de "Llibertat presos polítics" tornar a estar penjada des del balcó de l'Ajuntament des de la setmana passada - va ser retirada per la prohibició de la Junta Electoral durant la campanya electoral del passat 21D-.

Per altra, les banderes de la taulada de l'edifici consistorial també tornen a onejar i estan col·locades en posició normal, ja que s'hi van col·locar a mitja asta des dels empresonaments dels Jordis. El canvi de posició de les banderes es deu a l'aprovació d'una moció del PP en el plenari del mes de gener. Una moció que regula el dol.