Back to top

La pandèmia ajorna l'inici de la nova Lliga Europea

L'hoquei europeu continua pendent de la nova Lliga Europea impulsada pels equips de l'EHCA. La competició havia d'arrencar aquest cap de setmana, però la pandèmia ha obligat a ajornar-ho.

El coronavirus continua fent la guitza a l'hoquei europeu. La presència de la variant òmicron i l'increment de casos registrats en les darreres setmanes a bona part d'Europa ha fet que s'ajornés l'inici de la nova competició europea impulsada per l'EHCA. En declaracions a Canal Reus, el portaveu de l'Associació Toni Miró explica que "hem volgut ser cautes" i que prefereixen "seguir les converses amb la World Skate i World Skate Europe per trobar noves dates i encaixar la competició dins del calendari de les federacions".

Miró confia en el fet que s'arribi a un acord, però admet que "no serà fàcil", perquè amb l'ajornament es redueix el temps de competició i hi ha "un calendari ajustat". Diu que "cal aconseguir un encaix d'alguna forma", perquè "hi ha d'haver competició tant sí com no", rebla.

No es preveu un canvi en el format 

L'EHCA treballa en un format de competició de dos grups i una final a vuit. Tanmateix, a mesura que s'ajorna la competició, és més complicat poder encabir aquest format en el tram final de temporada. Miró subratlla que "el que vam aprovar els 12 clubs de l'EHCA és la prioritat de model de competició". Tot i això, l'Associació podria contemplar un pla B si aquest model no encaixés "per falta de dates". "No volem pensar en una segona opció perquè creiem que aquest model és molt bo per l'espectacle", conclou.

La World Skate Europa ha ajornat els partits de la Lliga Europea i de l'Europe Cup, l'antiga copa de la CERS, d'aquest cap de setmana.

Paraules clau:

Notícies relacionades