Back to top

La pandèmia es descontrola, de nou, a Reus

El coronavirus està desbocat a Catalunya i també a Reus. La velocitat de transmissió del virus se situa a la ciutat per sobre dels 3,2 punts

Cada dia són més les persones que s'adrecen als centres d'atenció primària, a urgències, amb símptomatologia lleu de coronavirus, o també perquè són contactes estrets de positius i volen fer-se una PCR. De fet, les dades corroboren un increment espectacular dels contagis a tot Catalunya, també a Reus. A la capital del Baix Camp hem passat de mitja dotzena de contagis a principis del mes de juny cada dia, a més de seixanta en alguns moments d'aquesta darrera setmana. I la tendència no sembla aturar-se. 

L'índex de rebrot a Reus ja frega els 900 punts i a tot Catalunya els 1.000. Ara bé, el gran problema és l'RT, la velocitat de transmissió del virus que se situa, en el cas de Reus, per sobre dels 3,2 punts. Això vol dir que la propagació de la pandèmia es multiplica per més de tres cada dia. Una autèntica animalada que no havíem vist mai abans en una ciutat de 100.000 habitants.

La mitjana catalana, de fet, està fregant també els tres punts, el que evidencia que la situació és crítica arreu del país

Punt de vacunació al CIMIR Mas Iglesias de Reus

Les vacunes salven vides

Són les vacunes les que mantenen a ratlla els ingressos hospitalaris. Ara bé, si la setmana passada parlavem d'un ingressat al Sant Joan, aquest dilluns parlem ja de cinc persones. I les morts per COVID també es mantenen estancades a casa nostra gràcies al procés de vacunació.

Un subministrament de dosis que, com cada cap de setmana s'ha vist frenat però no tan com altres cops...  i això ha permes que aquesta setmana hagi estat de rècord a Catalunya, amb més de 720.000 vacunes administrades. A Reus, aquest cap de setmana s'han posat unes 2.000 vacunes, entre primeres i segones dosis.

Demana hora per a vacunar-te aquí

Oberta la vacunació massiva aquest dilluns a la tarda

Per cert que, aquest dilluns a la tarda, el departament de Salut ha obert la vacunació massiva al centre de Campclar, a l'anella del Mediterrani. Segons informen fonts oficials, a partir de les 16 tothom major de 40 anys que vulgui podrà anar a vacunar-se amb Janssen perquè han sobrat hores de vacunes. De totes maneres, es demana a totes aquelles persones que hi vulguin anar que concretin hora a través de l'aplicatiu pertinent a la web del departament de Salut.

Paraules clau:

Notícies relacionades