Back to top

La pandèmia es descontrola a Reus

L'índex de rebrot supera el miler de punts i l'Rt el llindar dels 2. Són xifres que no es registraven des de principis de novembre quan la ciutat sortia del rebrot de la tardor que va situar els registres pels núvols.

L'evolució de la pandèmia a Catalunya, després de les assenyalades dates nadalenques, apunta inexorablement cap a una tercera onada abans fins i tot que acabés la segona. Aquest dijous, segons les dades de la Generalitat de Catalunya, l'Rt es troba en 2,03, la qual cosa vol dir que cada positiu contagia de mitjana més de dues persones més. Així doncs, cal entendre que en els propers dies l'evolució de la pandèmia a la ciutat serà notablement a l'alça. 

Tampoc l'índex de rebrot registra una dada positiva... aquest dijous s'han superat el miler de punts altra vegada. Concretament el registre s'enfila fins als 1.045 punts, cinquanta més que aquest dimecres. Les dades són molt més elevades que a la mitjana catalana on l'índex de rebrot es troba en 586 punts. 

Una nit de Reis funesta

El passat cinc de gener, segons les dades de la Generalitat, van morir a Reus quatre persones per culpa de la COVID-19. És una xifra molt elevada que només s'ha viscut el sis de desembre i durant el rebrot de la tardor en comptades ocasions. 

Per contra, els vacunats van ser mínims el dia sis de gener. Només es van vacunar quatre persones a la ciutat, quan en el global de Catalunya van ser 2.150. El dia abans a Reus es van vacunar 171 persones per les poc més de 2.000 de la totalitat del país. A tot Catalunya ja s'han vacunat més de 24.000 persones mentre que a Reus aquesta xifra arriba a les 340. 

coronavirus

Les noves restriccions

Aquest dijous han entrat en vigor les noves mesures per combatre el coronavirus que passen, entre altres coses, pel tancament perimetral municipal arreu de Catalunya i el tancament, també, dels comerços de més de 400 metres quadrats, a més del tancament de tota activitat comercial els caps de setmana a excepció d'aquells comerços que siguin indispensables. Unes mesures que, de moment, s'allargaran un mínim de 10 dies.  

Entrevista

Parlem amb Óscar Subirats, regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades