Back to top

La pandèmia dobla alguns trastorns mentals en adolescents

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental s'ha constat que la Covid-19 ha incrementat notablement les consultes i diagnòstics relacionats amb malalties mentals.

Els adolescents i la gent gran són els col·lectius on la pandèmia ha tingut més incidència pel que fa a la salut mental. En el cas de les persones d'edat avançada, la soledat és un dels factors que ha contribuït a aquest increment, mentre que en els joves el fet de no poder estar amb els seus amics i abraçar-los és el que ha empitjorat el seu estat emocional, i com a conseqüència, ha portat un increment de problemes en l'àmbit de la salut mental. Tot plegat s'ha posat de manifest en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que s'ha celebrat aquest diumenge, i en què el teatre Bartrina ha acollit l'acte central

'Distancias', de Susan Béjar, triomfa al Festival Psicurt

Des de fa tres anys, Reus amplia el Dia de la Salut Mental a tot el mes d'octubre, convertint-se en el Mes de la Salut Mental. De manera que durant tot el mes es duen a terme diferents actes relacionats en aquest àmbit. Un dels destacats, que s'ha celebrat des de dijous i fins diumenge, és el Psicurt, un festival de curtmetratges que aborden temes com la violència masclista, l'assetjament escolar, el dol o les addiccions. El guanyador d'enguany en la secció de ficció ha estat el curt "Distancias", de Susan Béjar, qui també s'ha emportat el premi del públic. Els passis dels curts s'han dividit en diferents sessions, algunes a Reus, al teatre Bartrina, i les altres a l'Antiga Audiència de Tarragona. En total s'han pogut veure 29 curts preseleccionats per un jurat.

entrega premis psicurt

Aquest és el palmarès de la 6a. edició del Psicurt:

  • 1r Premi Ficció (1.200 € i estatueta) - 'Distancias' de Susan Béjar
  • 2n Premi Ficció (800 € i estatueta) - 'La banyera' de Sergi Martí
  • 3r Premi Ficció (400 € i estatueta) - 'Votamos' de Santiago Requejo
  • 1r Premi Animació (1.200 € i estatueta) - 'Roberto' de Carmen Córdoba
  • 1r Premi Educurt (600 € i estatueta) - 'Sonrisas y lágrimas' de l’IES Rodanas d’Épila (Saragossa)
  • 2n Premi Educurt (300 € i estatueta) - 'Disconnection' de l’IES Son Pacs de Mallorca
  • Premi Educurt Express categoria ESO, BAT i Cicles formatius (500 € i estatueta) - 'Estimada Jo' d’Ester Bertran
  • Premi del Públic (500 € i estatueta) - 'Distancias' de Susan Béjar

Paraules clau:

Notícies relacionades