Back to top

La pandèmia empitjora la salut emocional a la demarcació de Tarragona

La salut emocional del 61% de persones ateses per Creu Roja empitjora a causa de la pandèmia. A un 11% de les llars hi ha hagut algun membre afectat directament pel virus.

A la demarcació de Tarragona, segons l’informe “Observatori sobre l’impacte de la COVID-19 en els col·lectius vulnerables” de Creu Roja, el 61% de persones usuàries de l’àmbit d’intervenció social (de les 334 enquestades a la província) declaren que la pandèmia ha repercutit negativament en la seva salut emocional i que a un 11% de les llars hi ha hagut algun membre afectat directament pel virus.

En detectar-se aquestes afectacions, des de Creu Roja s’ha posat a disposició de la població 2 telèfons d’acompanyament psicoemocional (un a nivell estatal i un a nivell autonòmic) i des de l’àmbit provincial s’ha engegat el projecte Unitat de Suport al Canvi per oferir acompanyament psicològic a les usuàries dels programes de l’entitat.

Per altra banda el voluntariat de Salut continua realitzant de manera intensa tasques d’informació per a la prevenció de la COVID-19 i repartiment de mascaretes. Més de 2.300 persones ja han estat sensibilitzades a la demarcació.

torreforta

Paraules clau:

Notícies relacionades