Back to top

"La pandèmia ha accentuat la necessitat de fomentar l'emprenedoria"

Després de presentar el nou projecte destinat a fomentar la creació d'startups i empreses TIC, Canal Reus ha parlat amb el gerent de Redessa, Albert Boronat, per analitzar quina és la importància de l'emprenedoria per al futur econòmic del territori.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, juntament amb el gerent de Redessa, Albert Boronat, han presentat aquesta setmana un nou projecte per tal que una desena d'emprenedors puguin desenvolupar les seves propostes tecnològiques. Ho faran gràcies a la ja batejada com a 'Incubadora TIC'.

Per què les administracions fan aquesta aposta tan clara per l'emprenedoria?

Segons Boronat, "l'emprenedoria tecnològica és el sector que més dinamitza l'economia, que crea més llocs de treball i que té un potencial de creixement més important".

Reus, la seu del Clúster TIC

De fet, i segons asseguren des de Redessa, des que el Clúster TIC es va posar en funcionament l'any 2014, no ha parat de créixer fins a arribar a més de 45 empreses associades, més de 1.500 treballadors i 1.000 milions d'euros de facturació agregada.

Clúster TIC

En aquesta línia, i segons afirma Boronat, amb l'arribada de la pandèmia encara s'ha accentuat més la importància de l'emprenedoria tecnològica.

La Incubadora TIC vol potenciar la creació d'empreses tecnològiques

Ara, i amb aquesta nova Incubadora TIC, el que es pretén és fomentar la creació de noves empreses tecnològiques a la ciutat de Reus, com per exemple Freshly Cosmètics, Viajes para ti o Place to Plug. Tres empreses que van començar amb una idea i sent 4 persones i que ara donen feina a centenars de persones.

Un creixement on també s'espera que arribin la desena de projectes que es podran acollir a aquesta nova iniciativa inclosa en el Pla de Reactivació Econòmica i Social de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades