Back to top

La pandèmia ha implicat al voluntariat més jove

En aquest any de crisi social generada pels efectes de la pandèmia la xifra de voluntaris a Reus ha crescut un 450% respecte a l'any passat. També ha canviat el perfil de les persones voluntàries, una quarta part dels voluntaris són menors de 30 anys

L'Àngela Blanco és voluntària al menjador social de Càritas des de l'octubre. Com ella, 349 persones a Reus s'han posat a disposició de la ciutat en el que portem d'aquest 2020. Una xifra rècord que suposa un augment del 450% del voluntariat respecte al 2019, quan l'escenari social era molt diferent del d'ara.

La crisi del coronavirus ha fet créixer l'altruisme i el voluntariat, fet que s'atribueix, entre altres, a les ganes d'ajudar en situació de crisi o a la disponibilitat de temps quan tota l'activitat va quedar paralitzada al març i encara ara queden moltes restriccions. Per contra però, també ha augmentat la pobresa i, de manera contundent, la demanda d'ajuda a necessitats bàsiques com l'alimentació o l'habitatge.

Voluntaris més joves

La crisi sanitària ho ha sacsejat tot, també el perfil dels voluntaris. Enguany a Reus, el 25% del voluntariat té entre 18 i 30 anys. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha agraït la feina feta a les persones grans, més habituals en el voluntariat i que aquesta vegada, durant el confinament, s'han hagut de quedar a casa per ser considerades població de risc.

Per altra banda, Vilella ha donat la benvinguda, en aquest Dia Internacional del Voluntariat a tots els joves voluntaris que es van afegir a aquestes tasques durant l'estat d'alarma i està convençuda que molts s'hi quedaran.

Paraules clau:

Notícies relacionades