Back to top

"La pandèmia s'ha endut 450 empreses a Tarragona només el 2020"

El president de PIMEC, Antoni Cañete, assegura que la COVID representarà un canvi d'era a nivell de valors i de prioritats

Antoni Cañete ha visitat aquesta setmana Canal Reus i ha estat entrevistat en el marc del programa Qüestió de Fons. Segons assegura el president de PIMEC a Catalunya, la pandèmia ha suposat la fallida de més de 450 empreses només a la demarcació de Tarragona i només durant el 2020. 

Cañete explica que aquestes dades s'han volgut salvar gràcies a les ajudes en crèdits ICO i també amb la possibilitat d'executar ERTO's, els expedients de regulació temporals d'ocupació. Una situació que "ara cal tornar". I és que les empreses ja no poden acollir-se als ERTO's per afectacions COVID i han de començar a retornar els crèdits. 

Una nova era

Justament quan la pandèmia començava a dissipar-se, com a mínim pel que fa a les restriccions socials i, per tant, a les afectacions econòmiques, la invasió russa a Ucraïna ha complicat de nou el panorama empresarial a nivell mundial.

El preu de l'energia, dels carburants i de la logística ha incrementat notablement els preus de forma transversal, el que apunta a l'inici d'una crisi sense precedents, per la tipologia de les afectacions, que segons els empresaris s'està abordant tard i malament. A casa nostra, segons PIMEC, ens trobem davant d'un canvi d'era que farà que canviï la manera d'entendre l'economia. 
 
Cañete demana que es canviï d'una vegada per totes el sistema de càlcul del preu de la llum, basat actualment en el tram més car de producció. Una operació senzilla que permetria reduir dràsticament el cost de l'electricitat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades