Back to top

La Patronal de les químiques considera inadmissible el bloqueig dels piquets

L'Associació Empresarial Química de Tarragona ha emès un comunicat on denuncia que s'ha impedit l’accés del canvi de torn dels bombers del Parc Químic de Seguretat Nord.
aeqy

Davant la convocatòria de vaga, l'Associació Empresarial Química de Tarragona ha emès un comunicat assegurant que tot i respectar la jornada, troben inadmissible que els piquets hagin dificultat l'accés dels treballadors que formaven part dels serveis mínims.

També asseguren que s'ha impedit l'accés del canvi de torn dels bombers del parc químic de seguretat nord, un fet que defineixen com a greu. A la vegada, posen en qüestió les xifres de seguiment, i insisteixen que cal esperar al final del dia per poder fer números.

Finalment, recorden als sindicats que el diàleg és la via adequada per tractar aquesta situació.

EL COMUNICAT DE l'AEQT

1) L’AEQT reitera que respecta la convocatòria de vaga, però és inadmissible que en alguns casos tant al polígon Nord com al polígon Sud, no s’hagi permès accedir amb normalitat a les instal·lacions a personal que formava part dels serveis mínims acordats. Serveis mínims legals que es decreten per motius de seguretat.

2) Encara és més greu que fins i tot s’hagi impedit l’accés del canvi de torn dels bombers del Parc Químic de Seguretat Nord.

3) Aquestes situacions han obligat el personal dels torns de nit a allargar la seva jornada a l’espera de poder dur a terme el canvi, que en alguns casos no s’ha pogut efectuar fins passades més de tres hores. Cal agrair a aquests col·laboradors la seva professionalitat i compromís.

4) De la mateixa manera que l’AEQT respecta el dret de vaga, demanem que es respecti el dret de les persones que volen anar a treballar i que, per tant, no se’ls impedeixi l’accés a les instal·lacions, com ha succeït aquest matí.

5) En aquest context, òbviament és molt difícil, ara per ara, determinar xifres de seguiment. No se’n podran oferir fins un cop acabada la jornada. En aquests moments, totes les instal·lacions estan funcionant d’acord amb els serveis mínims establerts.

6) Emplacem els sindicats a continuar participant activament en les diferents taules de diàleg que el territori ha posat en marxa. Seguim defensant que la via adequada segueix essent el diàleg i la suma d’esforços per a continuar millorant.

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades