Back to top

La Pineda, platja escollida per a la posta d'ous de la tortuga babaua

Cada cop és més habitual que les tortugues marines facin nius a la costa de l'estat espanyol i és per això que des del GEPEC se'n està fent la custòdia.

Prop d'un centenar de voluntaris s'apleguen, repartits en diferents torns, a la platja de la Pineda de Vila-seca per tal de custodiar el niu d'una tortuga babaua. El rèptil va pondre 144 ous ara fa uns quinze dies, una quantitat poc usual donat que habitualment la posta d'aquestes tortugues solen ser d'uns 80 ous.

D'aquests 144 ous, una cinquantena es van traslladar al Centre de Recuperació d'Animals Marins i al Zoo de Barcelona i 90 s'han quedat a la platja on a través dels voluntaris i voluntàries se'n fa una vigilància les 24 hores del dia.

voluntaris i voluntàries del GEPEC per a la vigilància del niu de la tortuga babaua

Cada cop és més habitual que les tortugues ponguin ous a la costa catalana

L'última vegada que una tortuga babaua va pondre els ous a Catalunya va ser l'any 2018 a Cambrils, on un exemplar va pondre dos nius. De fet, la tortuga de la Pineda segueix a la Costa Daurada i hi ha força possibilitats que faci una altra posta a la zona.

repliga d'una tortuga babaua acabada de néixer

Ara caldrà esperar fins a mitjans de setembre per veure quants d'aquests ous faran eclosió.


Actualització

La tortuga babaua, anomenada Mascletà, ha fet un segon niu a la Platja de la Pineda el matí d'aquest divendres. En aquesta ocasió, el rèptil ha fet una posta de 74 ous, dels qual 60 es quedaran a la platja, molt a prop del primer niu. Els restants s'ha traslladat al Centre de Rescat d'Animals Marins i al C.R.A.R.C (Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya per assegurar-ne la seva supervivència.

Paraules clau:

Notícies relacionades