Back to top

La plaça del Mercadal vibra amb la gran festa dels 20 anys de Canal Reus

Uns 500 artistes han portat la música des de diferents punts fins al centre de la ciutat.
20anys

La festa dels 20 anys de Canal Reus ha omplert la plaça del Mercadal de gent i música. Unes 1.500 persones han gaudit amb les diferents actuacions que s’han encadenat a la cèntrica plaça de la capital del Baix Camp. Una gran celebració que ha començat amb tres cercaviles que han arrencat des de la plaça de la Llibertat, l'Avinguda del Carrilet i la Riera Miró.

Les tres rues, formades per Reus Samba, Les Lloques, Batucats del Bolet, la Banda La Veronica, la Banda Sant Pere Apòstol, la Banda Misericòrdia, la Banda Simfònica de Reus i la Cobla Pare Manyanet, s'han unit a la plaça del Mercadal i han donat el tret de sortida a l’esdeveniment amb una espectacular tronada musical.

Aquest ha estat el primer cop d’efecte d’una tarda plena de sorpreses que ha comptat amb la participació d’una nodrida representació de les entitats i grups musicals de la ciutat. Unes 500 persones han passat pels diferents escenaris durant la celebració de la festa, que ha aconseguit reunir de nou La Banda del Magatzem com a acompanyant musical de la festa i que ha comptat en la bateria amb el director musical de la gala, el músic Jordi Salvadó.

Marc Andreu ha estat el conductor de l’acte, acompanyat de les presentadores de Canal Reus, Marta Ferré, Ariadna Escoda, Anna Fortuny i Berta Treig, i que ha comptat amb la presència de cares conegudes de la casa com Montse Llussà, Jordi Gil, Enric Company, Jaume Vich, Elisabeth López, Sílvia Sagalà, Jordi Cartaña, David Fernàndez, Mireia Segú, Fran Ramírez, Núria Torres, Judit Estrada, Mariona Quadrada, Jordi Bertran, Josep Baiges i Xavier Graset.

20anys

La segona actuació musical de la Festa dels 20 anys ha anat a càrrec del Cor Mestral, l’Alberichor, les Veus de la Terra, el Cor Ciutat de Reus, la Coral Harmonia Reusenca i el Cor Acords de Reus. Tots ells han interpretat el ‘Cànon de la Pau’, una cançó que, gràcies a la col·laboració de la banda local Pokers i la Clandestina, s’ha convertit en el ‘Viure’. Al llarg de la tarda també s’han pogut veure moments històrics de les emissions de Canal Reus.

La música ha continuat sent la protagonista de la festa. Un dels moments més espectaculars ha estat quan la Banda Simfònica de Reus ha començat a tocar la mítica ‘I Will survive’, de Gloria Gaynor, i Marc Andreu ha fet cantar i ballar a tot el públic present al Mercadal.

Les actuacions musicals s’han combinat amb moments divertits protagonitzats per cares històriques i actuals de Canal Reus. D’aquesta manera, s’han intercalat proves com el Trivial Reusenc i el ball de la sintonia dels informatius.

20anys

Un altre dels moments àlgids de la festa ha anat a càrrec de la Banda de la Festa Major. El grup ha interpretat la ‘Cúmbia’ acompanyat de dos elements del Seguici Festiu de la ciutat que aquest 2018 també celebren el seu vintè aniversari: els Gegants Fadrins i el Ball de Cavallets. A ells, s’hi ha sumat l’última novetat del Seguici, el Lleó Petit. I, de nou, no han faltat les sorpreses ja que Ariel Santamaria ha aprofitat la banda i les ballades dels elements per pujar a l’escenari i cantar el clàssic ‘Tots Som de Reus’, amb els cors de Josep Bages.

Passat l’equador, l’animació no s’ha aturat i la festa dels 20 anys de Canal Reus ha continuat amb la música de l’Orfeó Reusenc. L’entitat ha interpretat ‘Vestida de Nit’ amb la incorporació posterior de Joan Masdéu, una combinació de veus que ha encisat el públic de la plaça del Mercadal amb la interpretació del seu ‘Reus’. Aquesta simfonia ha donat pas a l’actuació dels Metalls de la Reus Big Band, amb el Xavi dels Picarols, la Gina Llauradó i la Banda del Magatzem.

Aquesta ha estat la prèvia del final de la festa que, amb Marc Andreu i Xavier Graset al capdavant, ha rememorat l’inoblidable actuació de la darrera gala dels imprescindibles juntament amb Jordi Salvadó, Fito Luri, Jordi Gil, Enric Company i Jordi Bertran. A ells s’hi han sumat gran part dels participants de la gala als quals s’hi ha afegit l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. Tots ells han versionat la coneguda ‘Bon dia’, un final d’alçada per celebrar i recordar les dues dècades de vida de Canal Reus.

RECUPERA LA GALA

La Festa dels 20 anys es podrà tornar a veure per Canal Reus avui (dissabte) a les 0:00 i diumenge a les 15:00 i a les 23:30

Paraules clau:

Notícies relacionades