Back to top

La plaça de la Llibertat s'omple de cultura feminista per commemorar el 8M

Malgrat la pluja, unes 300 persones s'han aplegat a la plaça de la Llibertat de Reus en una concentració que ha comptat amb actuacions musicals, de dansa, teatre i poesia.

Reus ha volgut commemorar el Dia de la Dona amb diferents actes al llarg de la jornada. A la tarda, la plaça de la Llibertat ha estat l'escenari d'una concentració feminista protagonitzada per la intervenció d'artistes del Camp de Tarragona.

Música, dansa i teatre

Fotografies: Ariadna Escoda Padilla

El grup de dansa 'Sens_e' ha inaugurat l'acte amb una actuació reivindicativa sobre l'apoderament femení. Uns 300 espectadors situats al voltant de l'escenari han pogut gaudir també d'una performance que ha volgut representar la situació d'una 'superdona'. A l'acabar l'actuació, el públic ha estat el protagonista i algunes persones han pogut compartir la seva opinió amb la resta d'assistents. L'acte ha continuat amb les intervencions i les viències de dones quotidianes i ha finalitzat a ritme de tambors i música tradicional de la mà de l'Associació Senegalesa de Reus.

Sens_e

Fotografies: Ariadna Escoda Padilla

Les dones dels sectors essencials

En un moment marcat per les restriccions de la pandèmia, la plataforma 8M ha volgut insistir en la necessitat de reivindicar els drets de les dones. Per aquest motiu, la gran majoria dels actes s'han hagut de readaptar. A més, al llarg del dia, s'ha volgut reconèixer les dones dels sectors essencials.

Entrevista

Parlem amb Montserrat Flores, regidora de Participació i Bon Govern de l'Ajuntament de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades