Back to top

La plantilla de l'Hospital Sant Joan protesta contra els nous horaris

Des del comitè d'empresa denuncien que la plantilla ha arribat al límit amb aquesta proposta després d'arrossegar retallades de sou durant la darrera dècada i d'haver-se tensat encara més durant la pandèmia.

Els treballadors de l'Hospital Sant Joan de Reus denuncien que l'empresa vol modificar les condicions laborals i els horaris setmanals de la plantilla. Tot i que la proposta és totalment legal, ja que s'acull a l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors el qual permet a qualsevol empresa modificar les condicions laborals dels treballadors al·legant causes organitzatives o productives, la plantilla s'ha plantat davant aquestes noves modificacions.

D'una banda, es pretén modificar l'horari laboral dels metges. Actualment treballen cinc dies a la setmana de les 8 del matí a les 5 de la tarda. Ara, els proposen quatre dies de 8 a 15 hores i un dia amb jornada de 12 hores, el que provocaria incompatibilitats a molts facultatius que combinen les visites a l'Hospital amb consultes privades.

La direcció també pretén canviar els torns setmanals i els de cap de setmana a la resta de la plantilla, dificultant, diuen, la seva conciliació familiar. Uns canvis que han esgotat la paciència dels treballadors,

Procés de negociació

Després d'una assemblea massiva aquest dijous, amb més de 600 treballadors participants, aquest divendres s'ha iniciat un procés de negociació entre el comitè i la direcció del centre que s'allargarà durant quinze dies, termini que estableix el mateix Estatut dels Treballadors i que obliga a totes dues parts a seure's a negociar.

Una negociació que ha començat amb els xiulets i aplaudiments irònics per part d'un centenar de treballadors de l'Hospital Sant Joan, que també han demanat la dimissió dels directius del centre. En dues setmanes, es comunicarà la decisió a la plantilla que pot denunciar l'empresa a través del mateix comitè o a títol individual.

Paraules clau:

Notícies relacionades