Back to top

La plantilla de l'Hospital Sant Joan serà vacunada contra el coronavirus

La vacuna de Pfizer arriba aquest diumenge a la Unió Europea, fet que activarà la vacunació a diversos països, entre ells, l'estat espanyol.

La vacuna contra el coronavirus arriba aquest diumenge a la Unió Europea i de retruc, als països que en formen part. Una arribada esperada per al conjunt de governs i ciutadania en general, després de mesos de pandèmia.
La primera vacuna que arribarà serà la de l'empresa Pfizer, que funciona mitjançant l'extracció del codi genètic de la proteïna del coronavirus i la col•locació d'aquesta en una gota d'oli, que posteriorment s'introdueix al cos de l'individu. Llavors, el cos interpreta la informació que conté aquesta proteïna i en produeix més per defensar-se contra el virus. Es tracta d'una vacuna que forma part del tipus MrNA missatger, igual que la vacuna que elabora Moderna.
Nombroses farmacèutiques han treballat per fer realitat una de les vacunes més esperades en els darrers mesos. El fet que s'hagi pogut desenvolupar en temps rècord però, no li treu seguretat, segons apunten els experts.

Els professionals de la salut apunten que cal un elevat percentatge de vacunació per a que aquesta sigui efectiva. Joan Inglès, responsable salut laboral de l'Hospital Sant Joan, apunta que caldria que un mínim del 70% de la població es vacunés. 

Vacunació voluntària

En el cas de l'Hospital Sant Joan de Reus, la vacunació començarà entre la plantilla de forma voluntària. Aquells qui ho desitgin rebran la primera de les dues dosis de les quals consta aquesta vacuna. 

Paraules clau:

Notícies relacionades