Back to top

La Plataforma Pel Riu Siurana exigeix la convocatòria urgent de La Taula Del Siurana

La Plataforma recorda que se segueix transvasant de conca i de comarca l’equivalent al 90% de l’aigua que recull el pantà de Siurana

La Plataforma pel Riu Siurana torna a reclamar la convocatòria de la Taula del Siurana. Afirmen que no veuen cap justificació, més enllà del total desinterès, perquè després de més d’un any segueixi sense convocar-se.

Els transvasaments afecten els pobles i els regants de la zona

Segons recorda la plataforma, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre a l‘esborrany del P.H.E. 2021-2027 deixa en mans de la Taula del Siurana la concreció del cabal ambiental i reconeix explícitament que l'Agència Catalana de l'Aigua és qui ha d’oferir alternatives a la situació actual, en concertació amb els diferents agents del territori. La Plataforma pel Riu Siurana considera que això fa encara més necessària i urgent una nova convocatòria de la Taula pel Riu Siurana.

La Plataforma recorda que se segueix transvasant de conca (de la conca de l’Ebre  a les conques internes de Catalunya) i de comarca (del Priorat al Baix Camp) el 90% de l’aigua que recull el pantà de Siurana, cosa que afecta greument els pobles i els regants de la conca, així com a la vida d’un riu que forma part de la Xarxa Natura 2000, és Zona d’Especial Protecció de les Aus i Lloc d’Importància Comunitària.

Paraules clau:

Notícies relacionades