Back to top

La Plataforma Pel Riu Siurana segueix amb les reivindicacions

Membres de la Plataforma Pel Riu Siurana s'han agrupat la tarda d'aquest dissabte per seguir amb les reivindicacions pel cabal del seu riu. En aquesta ocasió, el col·lectiu ha pintat un mural a peu de carretera per denunciar la sequera i la manca de subministrament d'aigua que pateixen els pobles de la Conca del riu Siurana.
La Platarforma Pel Riu Siurana segueix amb les reivindicacions. Imatge del mur pintat per la Plataforma Pel Riu Siurana durant l'agost de 2009

Coincidint amb el segon transvasament d'aigua d'aquest estiu, la Plataforma pel Riu Siurana ha tornat a du a terme una protesta per denunciar l'escàs cabal del riu. El col·lectiu critica que la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes està transvasant d'un embassament a l'altre, la mateixa quantitat d'aigua que l'any passat, deixant 20 l/s el volum d'aigua avall del riu, un cabal que diuen "manté el riu sec i dóna problemes de subministrament d'aigua als pobles de la Conca".

La plataforma ha pintat un mur a la carretera entre Falset i Gratallops per denunciar, una vegada més, aquesta problemàtica. Segons el col·lectiu, si es respectessin els 200 l/s que marca la concessió de l'any 1935, els pobles de la conca podrien abastir-se a través dels pous i dels aqüífers i els conreus podrien subsistir en un any de tanta sequera com el d'enguany.

Segons el col·lectiu, en l'últim mes s'han transvasat 3,5 hectòmetres d'aigua a la Riera de Riudecanyes i calculen que entre aigua regulada i la no regulada (la que es recull durant l'any dels barrancs i torrents), l'embassament del Baix Camp s'endurà el 90% de l'aigua del pantà de Siurana.

Paraules clau:

Notícies relacionades