Back to top

La plataforma Riu Siurana Viu reclama que el Priorat sigui qui distribueixi l'aigua

A les portes de la temporada d'estiu, la plataforma Riu Siurana Viu torna a reclamar que el Priorat sigui qui distribueixi l'aigua. Lamenten que la taula de l'aigua no solucioni una problemàtica que s'arrossega des de fa anys.
siurana

El pantà de Siurana i conseqüentment, el riu, llueixen un aspecte ple de vida, gràcies a les pluges recents. Una situació que des de la plataforma Riu Siurana Viu celebren, però alhora, posen de manifest que en un futur a curt termini podria variar amb el canvi de cabal a 20 l/s, el qual consideren insuficient.

Per això, asseguren que tot i l'any plujós, podria derivar en una nova sequera i la necessitat de llogar camions cisterna per distribuir aigua de boca a municipis, tal com va passar l'any passat a Gratallops o Poboleda. Apunten que a més, el temporal Gloria va deixar malmesa la instal·lació d'aigua potable. A més, lamenten que la taula de l'aigua no hagi solucionat la problemàtica.

Tot plegat, en el marc d'una reivindicació històrica per part de la plataforma: poder gestionar l'aigua del territori des del Priorat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades