Back to top

La presó de Mas Enric doblarà el nombre de reclusos

Les instal•lacions de la presó de Mas Enric acolliran, en breu, 400 nous reclusos. Els nous presos començaran a arribar a principis d'abril. D'aquesta manera, s'ocuparan 4 dels 9 mòduls de la instal·lació que, a dia d'avui, estan buits. Aquests presos arribaran provinents d'altres presons catalanes més deteriorades.
presó Mas Enric

Des d'ara i fins al mes de setembre la presó de Mas Enric doblarà el nombre d'interns passant dels 400 actuals fins als 800, el que representa una ocupació total del 80% del centre penitenciari. "Mas Enric és un centre de nova generació infrautilitzat i ara amb motiu del reordenament del sistema penitenciari català obrirem nous 4 mòduls més per tal d'utilitzar al màxim la presó més moderna del país", explica el conseller de Justícia, Carles Mundó.

Els primers 115 presos seran traslladats durant la primera quinzena d'abril procedents de la presó de Can Brians i de la de Ponent de Lleida. La idea és acostar el màxim possible els interns a les seves famílies. "El trasllat d'aquests presos permetrà acostar-los el màxim possible al seu lloc d'arrelament, on les seves famílies tenen la residència", aclareix el titular de justícia.

Els usuaris valoren molt positivament les condicions de vida d'aquest centre penitenciari en comparació a altres presons i creuen que l'arribada de nous interns no els perjudicarà. Un dels reclusos, el Javier Rojo, explica que els mòduls tenen una capacitat determinada que no es pot sobrepassar i que per tant "el fet que vinguin nous interns no ens afectarà. Aquí les instal·lacions són molt noves i, a diferència d'altres presons, hi estem molt bé".

Paraules clau: