Back to top

La Prestatgeria Psicoactica aporta informació sobre les drogues

Des del Servei d'Addiccions de l'Hospital Sant Joan es porta a terme cada tardor un cicle de conferències que tracten les substàncies psicoactives. Durant les jornades es presenten diverses publicacions com per exemple el còmic Soufflè, una història creada per l'il·lustrador Cristian Robles.
La Prestatgeria Psicoactica aporta informació sobre les drogues a la ciutadania

En un poble rural emergeix de cop i volta una nova substància molt semblant al cànnabis però de la qual se'n desconeixen els efectes. Només se sap que la droga pot fer perdre extremitats i membres del cos al qui la ingereix. Un grup d'adolescents força immersos en el consum de Soufflè descobreixen però que la substància també té alguns efectes curatius. Durant la narració en format còmic aquests joves viuran diverses situacions com traïcions, relacions personals o baralles, tot plegat al voltant d'aquesta nova droga.

Cristian Robles és l'autor de Soufflé i explica que "aprofitar aquesta temàtica com a tema recurrent dona molta opció a la creació del surrealisme, el realisme màgic. Crec que a la gent que els hi agradi l'imaginari li agradarà".

El còmic s'ha presentat a Reus en el marc de la Prestatgeria Psicoactiva, una iniciativa que vol crear un espai de diàleg sobre l'ús de substàncies psicoactives. L'objectiu és aportar informació contextualitzada, actualitzada i veraç per tal que la ciutadania tingui accés a aquest coneixement que moltes vegades es queda en mans de professionals.

Antoni Llord és tècnic de l'Àrea d'Intervenció de salut comunitària i reducció de danys de l'Hospital Sant Joan i explica que "el primer objectiu és traslladar el debat i la informació sobre drogues fora dels àmbits dels especialistes i dotar d'un catàleg de llibres científics, literatura, còmics o revistes a la biblioteca Pere Anguera".

La Prestatgeria Psicoactiva ha tractat temes tant de gènere com ha fet cicles sobre el cànnabis des de la vessant científica i també preventiva. La pròxima jornada serà el proper 21 de novembre amb la presentació de la revista Cañamo a la Biblioteca Pere Anguera.

Paraules clau:

Notícies relacionades