Back to top

La Prioral es queda petita en l'estrena de 'Misericòrdia: de Reus al Cel'

La Prioral de Sant Pere ha acollit l'obra 'Misericòrdia: de Reus al Cel', la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastora Isabel Besora. La figura de la Pastoreta ha centrat el protagonisme de l'esdeveniment.
coia

La pluja no ha aigualit 'Misericòrdia: de Reus al Cel', l'espectacle de cant, dansa i escenografia amb un imponent muntatge escenogràfic que s'ha dedicat a la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastora Isabel Besora. La Prioral de Sant Pere ha estat l'escenari escollit per l'Orfeó Reusenc per representar aquest concert, un espai que ha quedat petit amb la gran afluència de públic. Molts dels assistents han gaudit de l'espectacle dempeus al fons de l'església, sense perdre detall de l'obra.

L'espectacle explica la història de la Pastoreta Isabel Besora, qui segons explica la llegenda, va aconseguir aturar l'epidèmia que patia la ciutat gràcies a l'aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia.  En l'estrena hi han participat un centenar de persones entre cantaires, actors, dansaires i tècnics. L'obra ha estat creada i dirigida per Albert Bermúdez i amb la direcció musical del mestre Albert Galcerà.

L'esdeveniment ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, l’Arxiprestat i el Prior de la Prioral de Sant Pere i s'inclou en el programa de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.