Back to top

La Prioral vol aconseguir un nou orgue

L'orgue original de la Prioral va ser malmès durant la guerra civil, és per això que una comissió vol aconseguir un de nou perquè l'actual no té les característiques òptimes per una església com la Prioral.

L'orgue que hi ha actualment a la Prioral no és l'original. Aquest es va malmetre durant la guerra civil i en el seu lloc es va posar un que havia estat construit amb materials precaris, a causa de l'època de decadència de la postguerra. És per aquest motiu que s'ha engegat una campanya per poder finançar un nou orgue, ja que l'actual no té les condicions òptimes per una església amb les característiques de la Prioral. 

Josep Maria Mas Bonet, organista i professor d'orgue, expica que "la construcció interior és molt deficiont i no permet l'execució fidel de la música". Actualment l'orgue no està a un lloc correcte, i això comporta que el so arribi amb impresició.

La substitució de l'orgue actual per un de nou, podrà ajudar a recuperar la cultura i la història de la ciutat. De fet, el prior, Joan Anton Sedó, assegura que "l'orgue pot ajudar a la formació de les noves generacions i enfocar noves etapes que ajudin a aquest compromis de l'església a amb els més necessitats; des de la fe, la cultura i des de la fidelitat a la història i la ciutat".

Si aconsegueixen els diners necessaris, el nou orgue podria tenir el doble de capacitat que l'actual, amb 3020 tubs que posarien en valor, encara més, la Prioral.

Paraules clau:

Notícies relacionades