Back to top

La prioritat de l'ús de l'Estadi és pel futbol

El vincle entre Reus i els Dragons s'ha acabat. I ho ha fet, segons diu l'Ajuntament, amb un motiu de pes: el consistori dona preferència a les entitats esportives de la ciutat que utilitzen l'Estadi.

"Necessitem donar cobertura a les entitats esportives de la ciutat, en aquest cas el futbol, i que quan comencin la lliga tinguin el camp en condicions". Així de clar ha parlat el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus Josep Cuerba quan Canal Reus li ha preguntat pel trencament de la relació entre la ciutat i els Dragons. El passat divendres, la franquícia encapçalada pel general mànager Bart Iaccarino, va anunciar a través de les xarxes socials que deixen Reus i jugaran a Terrassa.

Cuerba destaca que "la Lliga Europea de futbol americà està creixent molt, i les exigències dels Dragons són més elevades". El regidor ha assegurat que, en una reunió amb la franquícia, se'ls hi va proposar que continuessin a Reus fins a una data en concret. Una situació que, segons Cuerba, "no els hi encaixa" i per això "decideixen marxar a una altra ciutat". Tot i el final de la relació, el regidor es mostra "content d'haver-los ajudat a fer gran aquest projecte".

L'evolució del futbol a la ciutat, clau

Quan els Dragons aterren a la capital del Baix Camp el 2021, només feia vuit dies que s'havia presentat el projecte futbolístic de ciutat. És a dir, que en aquell moment, ningú utilitzava l'Estadi Municipal. Dos anys després, el Reus FCR i la Fundació Futbol Base Reus lluiten pel segon ascens de categoria consecutiu. I l'Ajuntament no vol repetir els problemes d'aquest començament de curs, quan els dos primers equips de futbol de la ciutat van haver de jugar els primers partits fora de casa perquè la gespa de l'Estadi no s'havia pogut ressembrar.

Aquest mitjà s'ha posat en contacte amb la franquícia, però de moment no han fet declaracions a Canal Reus.

La relació entre Reus i els Dragons

Paraules clau:

Notícies relacionades