Back to top

La professó tanca un Corpus com els d'abans

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, la plaça de Sant Pere s'ha omplert de gent per veure el ball solemne curt de l'Àliga de Reus.

Un cop acabada la missa i la tradicional trobada amb els nens i nenes que han celebrat la primera comunió enguany, l’Àliga i el seu ball solemne curt han iniciat la professó d’un Corpus que ha tornat a ser com els d’abans de la pandèmia. De fet, un bon nombre de reusencs i reusenques han sortit a gaudir d’aquesta festivitat religiosa, després de dos anys de condicions extraordinàries.

Àliga davant la prioral

Com ja és habitual, els nanos, la Mulassa, els gegants i l’Àliga han precedit la professó, que ha anat encapçalada per la creu processional, els representants de les confraries, els nens i nenes que han fet la comunió enguany, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota el tàlem, els vicaris, els rectors i el prior. L’encarregada de tancar la comitiva ha estat la Banda Simfònica de Reus.

La professó ha tingut el seu inici a la plaça de Sant Pere, on també ha posat el punt final a la celebració de Corpus d’enguany. Durant el recorregut s’han trepitjat les catifes florals que diverses entitats de la ciutat han preparat al llarg d’aquest diumenge de Corpus, com també s’ha produït una ballada final a la plaça del Mercadal.

Paraules clau:

Notícies relacionades