Back to top

La Puríssima Sang beneirà l'escala de l'altar diumenge

Aquest element vol recrear la versió que es va destruir durant la Guerra Civil Espanyola, i que servirà per facilitar les maniobres d'ascens i descens del Sant Crist.
La Congregació de la Puríssima Sang beneirà l'escala de l'altar aquest diumenge

El temple de la Puríssima Sang de Reus destaparà aquest diumenge l'escala situada al centre del presbiteri. Un element que ja existia, però que va ser destruït durant la Guerra Civil Espanyola i que ara s'ha volgut recrear per intensificar el final de la Processó del Sant Enterrament. "Amb aquesta escala pretenem facilitar la maniobra d'ascens i descens del Sant Crist, que darrerament era molt complicada, i que per això es feia a porta tancada", explica el clavari, Francesc Pardo. "D'aquesta manera pretenem dignificar el final de la processó del Sant Enterrament, i també tenim l'objectiu de poder fer un acte a l'inici de la Quaresma, quan el Crist baixa de l'espai que presideix tot l'any", afegeix.

L'escala s'ha elaborat tenint en compte dues condicions: assimilar-se al màxim als elements del presbiteri i preservar una continuïtat estètica amb la resta del temple. L'element es beneirà aquest diumenge a la Missa dels Difunts de dos quarts de vuit del vespre, donat que precisament, l'escala s'ha fet gràcies a un donatiu pòstum i no ha suposat cap despesa per a la congregació.

Paraules clau: