Back to top

La qualitat de l'aire, motiu d'artivisme urbà

L’alumnat del Col·legi Maria Rosa Molas de Reus trasllada la seva exposició d’artivisme urbà, centrada en la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona, a la façana del Museu de Reus.

En base al documental És a l’aire, que analitza l’impacte mediambiental de la indústria química al Camp de Tarragona, un dels seus patrocinadors, la Fundació Jara Barceló, va encarregar un projecte educatiu a Còdol Educació per tal de generar un major ressò sobre un problema comú.

El projecte, destinat als alumnes de secundària, va comptar amb tres sessions que pretenen fer reflexionar als joves. La primera va tenir un caràcter filosòfic, la segona, científic, amb la col·laboració del divulgador científic Ignasi Llorente, i l'última sessió, de caire artístic, a càrrec del creador visual, Oriol Segon. Els alumnes del Col·legi Maria Rosa Molas han posat punt final a la iniciativa amb una encartellada al Museu de Reus per conscienciar la població.

"Que els estudiants aprenguin a qüestionar-se les coses", en paraules de la presidenta de la Fundació Jara Barceló, és un dels objectius del projecte. Una de les alumnes de l'escola, Laia Maideu, considera que ha reforçat el lligam de la classe amb el treball en equip.

encartellada

És el segon any que es duu a terme la iniciativa a diferents centres educatius del Camp de Tarragona. Enguany, 10 grups d'un total de 5 centres s'hi han endinsat.

  • Reus: l'Escola Maria Cortina, l'Institut Tapiró i el Col·legi Maria Rosa Molas.
  • Tarragona: l'Institut Camp Clar.
  • La Selva del Camp: l'Institut Joan Puig i Ferrter.

D'ara en endavant

Per l’any vinent es treballa en un projecte centrat en l’addicció i riscos que es deriven de les xarxes socials i el món digital.

Paraules clau:

Notícies relacionades