Back to top

La realitat del càncer de mama

Amb la voluntat de conscienciar la població, s'està duent a terme una exposició a La Fira Centre Comercial, que es podrà visitar fins al 24 d'octubre.

Aquest dimecres, 19 d'octubre, és el dia mundial del càncer de mama. Una malaltia que en els últims deu anys ha augmentat la seva incidència en un 12% arreu del país. De fet, només a la demarcació de Tarragona cada any es diagnostiquen al voltant de cinc-cents nous càncers de mama. Unes dades que confirmen que es tracta del tumor més freqüent entre les dones. 

Per aquest motiu, l'Associació Contra el Càncer a Tarragona vol donar visibilitat a la lluita diària que pateixen les dones amb càncer de mama, perquè les dades són esgarrifants. Tot i que s'ha avançat molt en la recerca, i ara mateix la supervivència mitjana a cinc anys és del 85%, cal tornar a connectar amb el moviment social que es va iniciar als anys noranta i que amb el pas del temps ha perdut la seva essència original, per tal de fer una recerca i una detecció precoç.

Una exposició a La Fira

L'exposició que vol conscienciar la població en general sobre els efectes físics, psíquics i socials que provoca aquest tipus de càncer, es podrà visitar a la Fira Centre Comercial des d'aquest mateix dimecres i fins al pròxim 24 d'octubre.

Paraules clau:

Notícies relacionades