Back to top

La realitat immersiva com a teràpia pels usuaris de Villablanca

Es tracta d'una sala equipada amb un projector de 360 graus que genera imatges virtuals i sons que els permet treballar l'estimulació, la mobilitat, les habilitats socials o els records.

Matar meduses que es troben al fons del mar o gaudir d'una muntanya russa d'un parc d'atraccions... Aquestes són algunes de les activitats que el Javier i la María José poden dur a terme per millorar la seva mobilitat gràcies a la nova tecnologia de realitat immersiva amb la qual compten els usuaris amb discapacitat intel·lectual de Villablanca.

Es tracta d'una prova pilot pionera a Catalunya que es va engegar a principis d'any i que té una durada prevista de 10 mesos i on els usuaris fan exercicis dinàmics per treballar l'estimulació, la relaxació, les seves habilitats socials i la memòria i els records.

Totes les sessions 'd'El món a dins' es desenvolupen en una sala equipada amb un projector de 360 graus que permet generar imatges virtuals i sons que
traslladen els 500 usuaris del centre a diferents situacions.

De moment els resultats que s'estan obtenint estan sent molt positius, ja que aquesta metodologia ha despertat en els usuaris canvis en l'àmbit emocional i cognitiu i també millores en la seva conducta i llenguatge.

Crear una metodologia per poder compartir

La voluntat del centre es continuar treballant per tenir evidències de què el projecte funciona, i crear una metodologia per poder-lo compartir amb altres entitats.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades