Back to top

La Recicleria Digital, compartir recursos i lluitar contra el malbaratament

Les noves tecnologies han fet possible, entre altres coses, crear eines per a l'intercanvi d'objectes i serveis. És el cas de la Recicleria Digital, un grup de Telegram creat al Camp de Tarragona que vol potenciar la filosofia menys consumista mitjançant el canvi o el regal.
La Recicleria Digital, compartir recursos i lluitar contra el malbaratament

La Marina i la Funny no es coneixen personalment però avui han quedat per fer un intercanvi. Són dues usuàries de la Recicleria Digital, un grup de Telegram que serveix per bescanviar objectes i serveis al Camp de Tarragona.

L'objectiu de l'eina és crear una xarxa per compartir recursos i lluitar contra el malbaratament, de manera que si un usuari ja no necessita alguna cosa, la pugui regalar o intercanviar per alguna altra que necessiti.

La Funny Ulldemolins explica que "a vegades quan no tinc res per intercanviar vaig teràpies, ja que em dedico". La Marina afegeix que "és important perquè així potenciem el no ser tan consumistes. Una cosa que ja no s'hi troba una utilitat se li pot donar una segona vida".

La plataforma permet tenir diverses sales dins del mateix grup, una perquè les persones usuàries de l'eina puguin penjar els objectes a intercanviar i una altra per a objectes que es regalen. Les demandes també tenen el seu propi espai així com dues sales per crear comunitat, una on s'informa d'esdeveniments al Camp de Tarragona i un espai de benvinguda, on s'informa del que s'ha de tenir en compte per fer un bon ús del grup.

En Pere Vidal és l'impulsor d'aquesta iniciativa i explica que "la filosofia darrere la Recicleria Digital és fer un pas cap a la sostenibilitat mitjançant una estructura que facilita el reaprofitament de recursos i la reducció de deixalles. Hem de tenir en compte que en la natura no existeix el concepte deixalla, això és un concepte humà".

Prop de 300 persones utilitzen la Recicleria Digital al Camp de Tarragona, una plataforma que s'està estenent a altres vagaries i províncies de Catalunya i l'Estat Espanyol.

Paraules clau:

Notícies relacionades