Back to top

La recollida de la brossa torna a agitar el ple municipal

L'Ajuntament de Reus ha celebrat un ple extraordinari amb pocs punts en l'ordre del dia però que no ha portat certa controvèrsia. L'aprovació de la pròrroga del servei de neteja de la ciutat ha tornat a ser motiu de discussió, en aquest cas entre els treballadors de Fomento de Construcciones i Contratas i el grup municipal de la CUP.
La recollida de la brossa torna a agitar el ple municipal

Plenari una mica concorregut per finalitzar l'any. En aquesta sessió extraordinària hi havia pocs punts a debatre, així i tot, la pròrroga del contracte de servei de brossa ha tornat a aixecar polseguera. Amb una sala de plens que s'ha omplert de treballadors de l'empresa FCC, el tema no ha passat desapercebut. El contracte d'aquest servei ja va vèncer ara fa un any, i ara era torn de votar una segona pròrroga forçada per falta d'una nova licitació que reguli el contracte d'aquest servei. La CUP hi ha votat en contra al·legant la manca de gestió per part del Govern i segons diuen, aquesta decisió va en detriment dels treballadors donat que la maquinària està obsoleta i posa en risc la seguretat dels operaris. En aquest moment els empleats de Fomento han iniciat una petita picabaralla verbal amb el grup municipal que ha acabat amb els treballadors de FCC abandonant la sala i la suspensió del ple per uns minuts.

Marta Llorens és portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Reus i explica que "qualsevol mesura que sigui simplement posar pedaços a l'hora de justificar el fet de vendre's a una empresa privada que no està sent ni eficient ni eficaç nosaltres ens hi oposarem".

Per altra banda PP, Ciutadans i PSC també han criticat que aquesta pròrroga es presenta en una data límit pel que fa a la seva aplicació donat que la pròrroga anterior venç també aquest mes. Atribueixen aquesta situació a una mala planificació per part del Govern i, tot i que tant els socialistes com ciutadans volien abstenir-se, diuen que s'han vist obligats a canviar el seu vot i posicionar-se a favor per garantir la recollida de la brossa a partir del mes de gener. Finalment el punt ha quedat aprovat per 20 vots a favor i 4 en contra.

L'ordre del dia ha transcorregut amb normalitat on també s'han aprovat altres punts. L'aprovació del conveni per a Programes de Formació i Inserció laboral o per a la prestació d'un punt de trobada de conflictivitat familiar són alguns dels temes destacats.


 

Paraules clau:

Notícies relacionades