Back to top

La recuperació de la riera de l'Abeurada, tret de sortida de la V Verda

L'actuació ha inclòs treballs de recuperació ambiental, plantació, condicionament, mobiliari i senyalística en quatre zones situades entorn de la riera

El projecte 'V Verda' va néixer el 2008 amb l'objectiu d'habilitar una xarxa d'espais lliures aprofitant les rieres, els camins i els elements patrimonials, que sobre el mapa traça la forma d'una V, tot plegat per recuperar espais naturals de la perifèria de Reus i apropar-los a la ciutadania.

La a riera de l'Abeurada

Aquest projecte ha estat reimpulsat per la regidoria de Medi Ambient amb l'objectiu de portar-lo a terme mitjançant accions concretes que posin en valor el paisatge del terme, tenint en compte les rieres i els barrancs i els vestigis de l'espai agrícola. Una d'aquestes actuacions ha estat l'execució de les obres a la riera de l'Abeurada, una actuació que ja s'ha finalitzat.

L'objectiu de l'actuació és la recuperació ambiental de l'eix verd que defineix el traçat de la riera i la seva connexió amb la xarxa d'itineraris i espais verds de la ciutat. S'han executat actuacions des del punt de vista ambiental, d'una banda, amb foment de la biodiversitat i recuperació de l'hàbitat de riera i, d'altra banda, la millora de l'accessibilitat amb actuacions arquitectòniques molt acurades amb camins informals i senyalització adequada, a més de l'habilitació de zones de descans i punts de gaudir amb bancs o zones de jocs infantils.

L'obra ha tingut un cost de prop de 180.000 euros finançat principalment pels Fons Europeus Next Generation i és la primera de les actuacions previstes en el marc de la V Verda.

Paraules clau:

Notícies relacionades