Back to top

La Reddis ret homentage al doctor Jimeno, pare de la traumatologia moderna

Jimeno, nascut a Reus, va introduir a Catalunya i a l'estat espanyol els coneixements més innovadors del moment.

La Fundació Privada Reddis ha fet un homenatge al doctor Francisco Jimeno, considerat el pare de la traumatologia moderna a Catalunya i a l'estat espanyol. Jimeno va néixer Reus a principis del segle XX i gràcies als seus estudis a Alemanya va poder conèixer els tractaments més innovadors del moment i aplicar-los en medicina militar durant la Guerra Civil Espanyola. De fet, molts d'aquests tractaments encara s'utilitzen avui dia.

Jimeno va treballar colze a colze amb el Dr. Lorenz Böhler, a Alemanya on va aprendre les tècniques traumatològiques més innovadores com reduir i contenir les fractures amb venes de guix sota control radiològic, uns coneixements que va traduir de l'alemany al castellà, cosa que va permetre introduir-los no només a l'estat espanyol i Catalunya, sinó també a llatinoamericà. Ara, gairebé 45 anys després de la seva mort, la ciutat de Reus, a través de la Fundació Privada Reddis, li ret homenatge amb una conferència de la mà del Dr. Lluís Coromines Figueras, on ha fet un recull de la història de Francisco Jimeno, un metge que va tenir una vida molt intensa.

Fundació Privada Reddis

Per altra banda, l'homenatge al Dr. Jimeno també es complementa amb la incorporació de la seva fotografia i ressenya a la Galeria dels Metges destacats de la ciutat ubicada a l'Hospital Sant Joan de Reus.
 
 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades