Back to top

La reducció dels fitosanitaris, un problema per la producció d'avellana

Reus ha acollit una trobada del grup Corylus Europeae, que aplega el 80% de la producció d'avellana a Europa amb tres països representants: Itàlia, França i Espanya. L'objectiu és abordar la manca de fitosanitaris eficaços, entre d'altres.

Amb el pas dels anys, i més concretament des del 2009, els pagesos han vist com han reduït les matèries actives per tractar els avellaners i cultius en general. De fet, des de la Unió Europea es pretén disminuir el consum de fitosanitaris fins al 50% l'any 2030: és a dir, que cada cop s'usin menys fungicides, insecticides i acaricides. Una situació que perjudica, i molt, el sector de l'avellana.

"Que hi hagi una alternativa"

Sergi Martín, responsable de la Fruita Seca d'Unió de Pagesos, deixa clar que ells no estan en contra de "disminuir l'ús de productes químics", i assegura que els utilitzen "perquè no hi ha alternatives". Martín explica que en algunes situacions ja no fan servir fitosanitaris, però que en el cas dels fongs "és més complicat sense fungicides".

Trobada de Corylus Europeae

Reus ha acollit una trobada del grup Corylus Europeae, que aplega el control del 80% de producció d'avellana provinent d'Europa (Itàlia, França i Espanya). En aquesta reunió s'ha abordat l'afectació del canvi climàtic en aquest conreu, així com la necessitat de promocionar el consum d'avellana produïda a Europa en els mateixos països del continent, per davant d'altres avellanes com les de Turquia.

Paraules clau:

Notícies relacionades