Back to top

La reforma del centre catòlic passa per un agent extern

Aquest divendres fa un any que la Prioral va tancar l'edifici i el Bravium va haver de deixar les instal·lacions del carrer de la Presó. Des d'aleshores s'ha intentat buscar una solució que podria desencallar-se properament.

Avui fa un any que el Bravium va haver de marxar del Centre Catòlic, la seva seu durant els darrers 70 anys. Un any després l'entitat assegura que ha pogut mantenir l'activitat i que fins i tot ha incrementat la implicació dels associats. Ara bé, el retorn a la seu històrica del carrer de la presó està lluny de solucionar-se.

Un any després i amb diverses propostes sobre la taula encara no s'ha aclarit el full de ruta. L'única cosa que queda clara és que l'arquebisbat no es farà càrrec de les obres i que, com a molt, les avalarà. I ara és el treball del Prior i d'una mesa de treball la que ha de trobar solució a un problema social i cultural que afecta la ciutat.

Des del primer dia s'ha especulat amb com i de quina manera s'ha d'arranjar l'edifici, qui pagarà les obres i quin serà el resultat final del nou centre catòlic. Segons ha pogut saber Canal Reus, i sense que encara hi hagi res definit, l'opció que pren ara mateix més força és la intervenció d'un agent extern. Un tercer que es faria càrrec de les obres de remodelació necessàries de la planta baixa i el primer pis i que permetria tornar a posar en marxa l'espai escènic.

L'opció més ben encarrilada

Tot plegat està encara gestant-se als despatxos, però fonts de la propietat asseguren veure amb bons ulls aquest projecte, mentre es continua buscant una altra solució, en aquest cas, per les obres de millora de l'estructura de l'edifici, així com de les plantes superiors.

Aquest agent extern, que invertiria en una part de les obres, es faria càrrec de la gestió de l'escenari, sense que es descarti la participació d'altres agents culturals, com el Bravium, si així ho acorden les parts. Les mateixes fonts asseguren que la voluntat de l'església continua sent oferir un espai cultural a la ciutat des de la voluntat de servei públic i sense tancar les portes a cap de les entitats o associacions que hi vulguin participar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades