Back to top

La remodelació del passeig de la Boca de la Mina costarà 3,1 milions d'euros

La Generalitat i l'Ajuntament de Reus destinaran 3,1 milions d'euros en l'arranjament del Passeig de la Boca de la Mina. La inversió del Fons FEDER s'ha anunciat aquest dilluns al migdia i pretén dignificar aquest espai. Es tracta d'una de les inversions més rellevants d'aquesta legislatura. No hi ha data concreta per l'inici de les obres però aquestes haurien d'estar finalitzades l'any 2020.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, acompanyada de l'alcalde, Carles Pellicer, durent la visita de presentació del Fons FEDER

El projecte d'adequació i remodelació del Passeig de la Boca de la Mina pretén recuperar un espai històric de la ciutat per tal d'afavorir activitats esportives, culturals i preservar els usos agrícoles. L'actuació contempla diversos eixos com la fixació del ferm amb una actuació natural i no pavimentada en els 1,3 quilometres de recorregut, la implantació de l'enllumenat en tot el passeig - una millora que incorporarà sensors que permetran detectar el pas de persones-, com la implantació d'un sistema de rec intel·ligent. El projecte també inclou la creació de dos zones verdes, en concret dos parcs botànics que comptaran amb varietats d'espècies pròpies de la zona i que tindran una superfície d'uns 10.000 metres quadrats cadascun, és a dir, el que equivaldrà a tres camps de futbol segons els responsables d'aquest projecte.

Per tot plegat, les autoritats han afirmat que es tracta d'una intervenció important per la ciutat. "Amb aquesta intervenció la Boca de la Mina es convertirà, de nou, amb allò que ja havia estat, amb l'entrada al Pere Mata i turísticament ha de servir perquè tant la gent de Reus com els turistes no percebin aquesta joia arquitectònica com allò llunyà", ha reblat el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza. D'aquesta manera, les institucions públiques volen recuperar els usos d'aquest "indret oblidat". Les autoritats han remarcat que el projecte també reconnecta i dignifica el barri Gaudi amb el seu entorn.

El govern català ha destinat un global de 45 milions del Fons Feder, dels quals 1,6 s'invertiran en la remodelació del passeig de la Boca de la Mina. Un finançament pràcticament a parts iguals amb el consistori reusenc. La inversió total per aquesta actuació se xifra en 3,1 milions d'euros. La consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, ha afirmat que "amb el projecte que tirem endavant avui - com la resta de projectes més ambiciosos com a país- volem una millora de la qualitat de vida de tots els nostres ciutadans i que tothom disposi de les mateixes condicions visqui on visqui".

Tot i l'anunci d'aquesta inversió, les autoritats no han concretat la data d'inici de les obres però han apuntat que podrien començar aquest mateix any o bé el 2018. Està previst que durin uns quatre anys i, per tant, el projecte podria finalitzar-se el 2020.