Back to top

La remodelació de la Boca de la Mina, llesta el 2021

Actualment s'han finalitzat els treballs d'urbanització del parc de les Olors.

Les obres de la Boca de la Mina avancen a bon ritme. Així ho ha constatat l'alcalde Carles Pellicer en la visita d'obres del passeig aquest dimarts al matí. De moment s'han finalitzat els treballs d’urbanització del parc de les Olors, la nova zona verda de 10.687m2, perpendicular a l’avinguda de Saragossa, i que s’enjardinarà amb espècies aromàtiques autòctones. La plantació de la jardineria es farà a la tardor, donat que les condicions climàtiques de l’estiu no són adequades per realitzar aquesta tasca.

Per altra banda, L’actuació urbanística al passeig avança segons el termini previst. i es preveu que la Boca de la Mina pugui obrir a la ciutadania a principis de 2021. El projecte inclou l’actuació urbanística troncal de condicionament del passeig que manté el caràcter natural de l’espai, en millora les condicions de drenatge i il·luminació, i permet recuperar elements de valor històric.

el fuitur parc de les Olors de la Boca de la Mina

El projecte preveu els espais següents:

  • Corredor preferent per a vianants. Es delimita l’espai preferent per a vianants i persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials amb un paviment de maó tradicional. El maó, amb diferents aplicacions, és recurrent al llarg del passeig: mobiliari urbà, delimitació de zones, plafons amb elements de senyalització, etc.
  • Avinguda del Comerç. Es reordena l’accés al passeig des de l’avinguda del Comerç per crear una zona d’acollida i benvinguda.
  • Pla d’arbrat i jardineria. Es preserva el caràcter emblemàtic del passeig arbrat amb plataners. S’ha valorat l’estat dels arbres i es plantegen intervencions específiques i de conjunt per conservar-los. També es millora l’enjardinament lateral.
  • Plaça. Es crea una plaça com a lloc de referència i de trobada que organitza al seu voltant la relació amb els diferents espais del passeig. Plantejada per acollir diferents usos, amb enllumenat diferenciat, un petit escenari i mobiliari específic.
  • Les basses. Se’n reforça la presència al llarg del passeig amb baranes que en faciliten l’accés i fan funció de mirador.
  • visita d'obres de millora del passeig de la Boca de la Mina

Altres projectes

L’Ajuntament té en fase de licitació altres contractes vinculats al projecte de millora i recuperació de la Boca de la Mina:

  • Operació de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina de Reus: Fase II Jardí Agrari del Camp, amb un pressupost de licitació de 837.196,17 euros.
  • Servei de creació de continguts de les rutes associades al projecte Boca de la Mina, elaboració de productes audiovisuals, realitat virtual i augmentada i subministrament d'una APP, en el marc del projecte FEDER millora i recuperació de la Boca de la Mina de Reus, amb un pressupost de licitació de 115.563,29 euros.
  • Servei del Pla de comunicació del projecte de millora i recuperació del Passeig de la Boca de la Mina de Reus, amb un pressupost de licitació de 48.519,60 euros

 

Paraules clau:

Notícies relacionades