Back to top

La renaturalització de la Riera de l'Abeurada començarà a finals de maig

El projecte que forma part del Pla de la V Verda, connectarà Jardins de Reus amb el parc de la Riera, a través de dos passos, i té com a objectiu, donar verd a la ciutat.

L'Ajuntament de Reus ha presentat el projecte de recuperació de la Riera de l'Abeurada, una riera que es troba entre el camí de Valls, i la línia de ferrocarril.

Els objectius principals d'aquest projecte són: fer més accessibles els espais naturals dins la zona urbana, fomentar els hàbits saludables i reduir els riscos associats al canvi climàtic. És el primer projecte que es desenvoluparà del Pla de la V Verda, i actuarà com a prova pilot. El pressupost és de 160.000 euros i és finançat per la Unió Europea.

El que es busca, és connectar la zona urbana amb l'entorn natural a través d'un pas verdLes obres d'adequació dels passos de la riera començaran a finals de maig, però el projecte contempla diverses iniciatives com la renaturalització del parc, la creació de nous entorns verds amb flora del territori, i la instal·lació de panells informatius i tòtems, perquè escoles i ciutadans coneguin la flora que s'hi trobarà, així també, com taules i bancs perquè la població gaudeixi de l'entorn natural.

Pla de la V Verda

El Pla de la V Verda, és una xarxa d'espais lliures que aprofita l'estructura hidrològica, infraestructures viàries i xarxes de camins, i té previst augmentar el nombre de projectes relacionats amb la renaturalització d'altres rieres que es trobin en la mateixa situació.

Paraules clau:

Notícies relacionades