Back to top

La restauració clama contra la manca d'ajudes del Govern

Fa un mes i mig que es va implantar el passaport COVID i pràcticament un mes que s'ha aplicat l'aforament limitat al 50%. Reclamen compensacions econòmiques per pal·liar les pèrdues.

Nou cop sobre la taula del sector de la restauració. Després de 43 dies des de l'obligació de presentar el passaport COVID als bars i restaurants, i després de 26 dies d'aforament limitat al 50% per l'evolució de la pandèmia, els empresaris reunits sota els paraigües de les associacions de Lleida, Tarragona i també la Federació Intercomarcal, carreguen contra la manca d'ajudes del Govern de la Generalitat. 

En un comunicat conjunt, aquest dimarts 18 de gener, asseguren que "cal que el Govern doni resposta a la situació de les pimes i els autònoms del sector de la restauració", i que cal que "cal obrir de manera immediata una convocatòria per a la concessió de compensacions". No volen parlar d'ajudes, perquè creuen que la situació deriva de les mesures interposades per l'administració catalana en resposta a les necessitats de la salut pública. 

"Criminalitzant l'economia"

El sector, cansat de la situació que viuen des del març del 2020, carreguen molt durament contra la Generalitat, a qui acusen de "criminalitzar l'economia amb mesures que no han servit per res". I és que argumenten que la situació a Catalunya es pot compara amb altres territoris d'arreu de l'Estat Espanyol on les restriccions no són tan contundents. De fet, donen per fet que "en comunitats on les restriccions han estat més laxes amb la restauració, l'evolució de la pandèmia és molt millor". Per tot plegat creuen que la pandèmia es pot gestionar de manera diferent. 

Al comunicat també critiquen que el conseller Argimon no s'hagi reunit amb ells i que no hi hagi cap resposta per part de l'administració per aturar la sagnia. Una situació agreujada pel fet que, molts restaurants i bars, preveien remuntar aprofitant les bones perspectives que hi havia durant les festes de Nadal. 

Paraules clau:

Notícies relacionades